Ομάδα Συλλογικού Καταλόγου PDF Εκτύπωση E-mail
Ονοματεπώνυμο Θέση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Κουής
Θέση: Τεχνική Υποστήριξη (εργαζόμενος μερικής απασχόλησης με σύμβαση έργου).
Περιγραφή εργασίας: Υπεύθυνος: Συλλογικού Καταλόγου, Συστήματος Διαδανεισμού, Συστήματος Θησαυρού, Δικτυακών Τόπων Σ.Ε.Α.Β. & Σ.Κ.Ε.Α.Β., Προβολής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Στρατηγικού Σχεδιασμού.
Σύντομο βιογραφικό: Ο Δημήτρης Κουής είναι Διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (1999) και κατέχει Διδακτορικό στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ, στον Τομέα Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικής & Συστημάτων Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο «Ενσωμάτωση Επίγειων Συστημάτων Ψηφιακής Βιντεοεκπομπής (DVB-T) σε Δίκτυα 4ης Γενιάς» και επιβλέποντα τον καθ. Μ. Θεολόγου (2005). Είναι κάτοχος του Michigan Proficiency in English. Είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας & Συστημάτων Πληροφόρησης, του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, για το μάθημα «Εισαγωγή στην Τεχνολογία των Πληροφοριών» και εργάζεται ως σύμβουλος στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του ΥΠΔΒΜ&Θ.

Τεχνική Υποστήριξη

 210 772 4487 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ονοματεπώνυμο: Απόστολος Παλαιός
Θέση: Υποστήριξη Συστήματος Διαδανεισμού (εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης με σύμβαση έργου).
Περιγραφή εργασίας: Διατήρηση αρχείου με τους κωδικούς εισαγωγής των Ιδρυμάτων στο σύστημα Ίρις και τα στοιχεία των υπευθύνων διαδανεισμού, καθώς και ανανέωσή τους σε περίπτωση αλλαγών. Καθημερινός έλεγχος, μέσα από το περιβάλλον των χρηστών, για την ομαλή λειτουργία του συστήματος, καθώς και έλεγχος για την ομαλή λειτουργία του κεντρικού εξυπηρετητή που φιλοξενεί το σύστημα. Καταγραφή των προβλημάτων, των ερωτημάτων και των δυσλειτουργιών και άμεση μεταφορά τους στην εταιρία κατασκευής του προγράμματος, με σκοπό την έγκυρη επίλυσή τους. Συνεχής επαφή με την εταιρία κατασκευής και συντήρησης για την ομαλότερη προσαρμογή του συστήματος στα ελληνικά δεδομένα και τις ιδιαιτερότητες των χρηστών (π.χ. παραρτήματα, ελληνική γλώσσα, κ.λπ.). Παροχή διαρκούς υποστήριξης και οδηγιών στους χρήστες-βιβλιοθηκονόμους αναφορικά με τα προβλήματα και τα ερωτήματα που παρουσιάζονται & παροχή αναλυτικού εγχειρίδιου χρήσης του συστήματος. Εκπαίδευση των νέων χρηστών. Συνεχής ενημέρωση της Ιστοσελίδας για θέματα διαδανεισμού. Δημιουργία νέων λογαριασμών στο σύστημα. Ενημέρωση των λογαριασμών των χρηστών με νέα στοιχεία. Μελέτη και εκπαίδευση στα συστήματα διαδανεισμού ανοιχτού κώδικα (smILLe, Pleias) και έλεγχος της ομαλής επικοινωνίας τους με το κεντρικό σύστημα VDX. Υποστήριξη και αναβάθμιση σταθμών εργασίας του Γραφείου του Σ.Κ.Ε.Α.Β. Συμμετοχή στη συγγραφή προτάσεων για ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και για συμμετοχή της ομάδας σε ευρύτερες συνεργασίες βιβλιοθηκών, στη συγγραφή άρθρων και ανακοινώσεων σε περιοδικά & συνέδρια.
Σύντομο βιογραφικό: Ο Απόστολος Παλαιός είναι Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Κοινωνιολογίας (2002), και κατέχει Μεταπτυχιακό στο Ε.Μ.Π. & στο Ε.Κ.Π.Α., Τμήμα Μεθοδολογίας της Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης και της Τεχνολογίας – Σ.Ε.Μ.Φ.Ε. με γνωστικό αντικείμενο «Η Ιστορία του hardware, του λογισμικού και η είσοδος της πληροφορικής στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση» (2006). Είναι κάτοχος του First Certificate in English (Cambridge). Είναι ικανός διαχειριστής & χρήστης συστημάτων διαδανεισμού (VDX, smILLe) και συστημάτων υπολογιστών (Windows, Linux), δικτύων (TCP/IP), λογισμικών δημιουργίας ιστοσελίδων και περιβαλλόντων διαδικτυακής εργασίας και επικοινωνίας (τύπου wiki).

Υποστήριξη Συστήματος Διαδανεισμού

 

Υποστήριξη Συλλογικού Καταλόγου

 210 772 1513 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ονοματεπώνυμο: Γιώργος Βεράνης
Θέση: Τεχνικός Διαχειριστής (εργαζόμενος μερικής απασχόλησης με σύμβαση έργου).
Περιγραφή εργασίας: Δημιουργία & συντήρηση της διασύνδεσης για την υποβολή αιτημάτων διαδανεισμού στο VDX από τον webOpac του Σ.Κ.Ε.Α.Β. και του Ζέφυρου, που αναπτύχθηκε με την τεχνολογία του smILLe. Ανάπτυξη module για τη διασύνδεση VDX και smILLe. Ανάπτυξη και τεχνική υποστήριξη της νέας ιστοσελίδας του Σ.Κ.Ε.Α.Β. Συμμετοχή στην ανάπτυξη της Βάσης και του Πληροφοριακού Συστήματος που θα υποστηρίζει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να έχει ο Σ.Κ.Ε.Α.Β. και σύνδεση αυτού με την ιστοσελίδα του Σ.Κ.Ε.Α.Β. Ανάπτυξη και διατήρηση web service με βάση το VDX και κατασκευή διαχειριστικού περιβάλλοντος. Ανάπτυξη του smILLe ώστε να αποτελέσει το νέο κεντρικό σύστημα διαδανεισμού του Σ.Κ.Ε.Α.Β. Συμμετοχή στην παραμετροποίηση και εγκατάσταση του koha σε server του Συλλογικού Καταλόγου. Συμμετοχή στην παραμετροποίηση και εγκατάσταση του eprints σε server του Συλλογικού Καταλόγου. Συμμετοχή στη συγγραφή προτάσεων για ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα και για συμμετοχή της ομάδας σε ευρύτερες συνεργασίες βιβλιοθηκών, στη συγγραφή άρθρων και ανακοινώσεων σε περιοδικά & συνέδρια.
Σύντομο βιογραφικό: Ο Γιώργος Βεράνης είναι Πτυχιούχος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Οικονομικών & Κοινωνικών Σπουδών (2005) και κατέχει Μεταπτυχιακό στο ίδιο Πανεπιστήμιο με γνωστικό αντικείμενο στα Πληροφοριακά Συστήματα και ειδικότερα στην ανάπτυξη, σχεδίαση και διαχείριση πληροφοριακών συστημάτων (επιχειρησιακά, erp, crm, γεωγραφικά πληροφορικά συστήματα), υποδομές δικτύωσης, τεχνολογία Javacards, Java programming , UML (2008). Είναι κάτοχος του T.O.E.F.L. B2 (Αγγλικά), και του Zertifikat-Level 2 (Γερμανικά). Είναι Project Manager - Προγραμματιστής Βιβλιοθηκονομικών Εφαρμογών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης - Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών για Βιβλιοθήκες και Πανεπιστήμια. Διαχείριση έργων λογισμικού που αναπτύσσονται από το ΤΗΜΜΥ με έμφαση στις εφαρμογές Βιβλιοθηκών. Ανάπτυξη του συστήματος LibBorder, ολοκληρωμένο σύστημα παραγγελιών βιβλίων για τον εμπλουτισμό συλλογής Βιβλιοθήκης (https://vivliothmmy.ee.auth.gr/liborder ). Συμμετοχή στην ομάδα ανάπτυξης του Συστήματος Επιλογής και Διανομής Διδακτικών Συγγραμάτων (http://books.auth.gr/info/ ). Εγκατάσταση και παραμετροποίηση ηλεκτρονικού καταθετηρίου για τη Βιβλιοθήκη του ΤΗΜΜΥ (http://vivliothmmy.ee.auth.gr). Κατασκευή ιστοτότοπου της Βιβλιοθήκης του ΤΗΜΜΥ( http://eelib.ee.auth.gr/library ). Τεχνική υποστήριξη και εξυπηρέτηση χρηστών Βιβλιοθήκης του ΤΗΜΜΥ.

Τεχνικός Διαχειριστής

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


Ονοματεπώνυμο: Ματίνα Κουτσιλέου – Φατσέα
Θέση: Υποστήριξη Θησαυρού (εργαζόμενη πλήρους απασχόλησης με σύμβαση έργου).
Περιγραφή εργασίας: Δημιουργία και συντήρηση του ενιαίου δίγλωσσου (ελληνοαγγλικού) Θησαυρού Επιστημονικών Όρων. Προμήθεια και πρόσβαση σε έντυπα και ηλεκτρονικά βοηθήματα (θεματικές επικεφαλίδες, λεξικά, θησαυρούς, πρότυπα). Ανεύρεση των όρων ευρετηρίασης. Ανάλυση της δομής τους. Δόμηση των όρων του θησαυρού (προσδιορισμός της σχέσης των προτιμώμενων όρων με τους πλατύτερους, ειδικότερους, σχετικούς και μη προτιμώμενους όρους). Αντιστοίχιση ελληνικών-αγγλικών όρων. Ένταξη των όρων σε ιεραρχίες και μικροθησαυρούς. Συνένωση των μικροθησαυρών και συγκρότηση του ενιαίου δίγλωσσου (ελληνοαγγλικού) Θησαυρού Επιστημονικών Όρων. Έλεγχος μικροθησαυρών που έχουν δημιουργηθεί από βιβλιοθήκες ή άλλα ιδρύματα και ένταξή τους στον ενιαίο θησαυρό. Δόμηση του θησαυρού με τη χρήση του προγράμματος διαχείρισης θησαυρών Web-TMS. Έλεγχος των προσφερόμενων υπηρεσιών και υποβολή προτάσεων για βελτιώσεις ή προσαρμογές. Προβολή του έργου. Δημοσιοποίηση εγχειριδίου με τη μεθοδολογία και τις οδηγίες δόμησης του θησαυρού, τα εργαλεία (έντυπα και ηλεκτρονικά) που χρησιμοποιήθηκαν, τον οδηγό χρήσης του προγράμματος ΤΜS, τις δημοσιεύσεις/άρθρα της Επιτροπής του θησαυρού σε συνέδρια. Κατασκευή ιστοτόπου για το θησαυρό (παρουσία στο Web), εμπλουτισμό του με βιβλιογραφία για τη δημιουργία θησαυρών και διασύνδεσή του με τον ιστότοπο του Συλλογικού Καταλόγου. Σύνταξη δελτίου τύπου που θα ανακοινώνει την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας του θησαυρού, καθώς και αποστολή πρόσκλησης για συμμετοχή στην πιλοτική του εφαρμογή. Καθορισμός συναντήσεων με τις ομάδες που συντάσσουν τους επιμέρους μικροθησαυρούς για επίλυση τυχόν προβλημάτων που ανακύπτουν.
Σύντομο βιογραφικό: Η Ματίνα Κουτσιλέου – Φατσέα είναι Πτυχιούχος Ελληνικής Φιλολογίας (με κατεύθυνση ΜΝΕΦ) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. (1992). Είναι κάτοχος του Certificate of Proficiency in English, University of Cambridge (1991) και του Diplôme d'études supérieures (SUP III) (1993). Φοίτησε στο Μεταφραστικό τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας (1994) και στο τμήμα Μεθοδολογίας διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας (Ελληνοαμερικανική Ένωση), καθώς και στο Μεταφραστικό τμήμα του Βρετανικού Συμβουλίου (1995). Συμμετείχε στο Τεστ Γενικών Γνώσεων και Δεξιοτήτων, βαθμός ειδικής γραπτής δοκιμασίας:80,75/100 (Νοέμβριος 2008) και σε Σεμινάρια ΕCDL CORE (2009). Είναι ικανή χρήστης περιβαλλόντων διαδικτυακής εργασίας και επικοινωνίας (τύπου wiki).

Υποστήριξη Θησαυρού

 210 772 4487 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.


bk-end9 emp-end4 treas5 pc-end4