Αναβάθμιση Ίρις PDF Print E-mail
There are no translations available.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΙΡΙΣ έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο ασφάλειας και υποδομής.


Πλέον είναι διαθέσιμο στο url  https://iris.seab.gr/infos.php για τους χρήστες μας
και στο https://iris.seab.gr/admin/login.php για τους διαχειριστές.

Θα γίνουν οι ανάλογες αλλαγές στο site του ΣΕΑΒ , παρακαλώ διορθώστε και εσείς με την σειρά σας τα σχετικά url στις σελίδες σας.

Υπάρχουν τα εξής προβλήματα ακόμα , τα ιδρύματα που έχουν επιλέξει την πιστοποίηση των χρηστών τους μέσω Shibboleth θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή, επειδή έχει αλλάξει το url είναι τεχνικό το θέμα και πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι διαχειριστές των κατά τόπους ιδρυματικών λογαριασμών των πανεπιστημίων, θα εξομαλυνθεί η κατάσταση την επόμενη εβδομάδα κατά τις εκτιμήσεις μας.
Επίσης ενδέχεται στο περιβάλλον διαχείρισης να συναντήσετε μικρο-προβληματάκια σχετικά με την αποθήκευση των παρατηρήσεων ή με την αναζήτηση, ωστόσο τις επόμενες μέρες με συνεχής ελέγχους που πραγματοποιούνται θα έχουν διορθωθεί ( πριν την Δευτέρα ) .

- Με την αναβάθμιση που έγινε, πλέον όσα ιδρύματα επιθυμούν και συμμετέχουν στο Sierra ( εντός της επόμενης εβδομάδας ) και είχαν τον απλό τρόπο αυθεντικποίησης θα συνδεθούν με το Sierra, οπότε οι χρήστες τους θα μπορούν να μπαίνουν με τους ίδιους κωδικούς.

- Επίσης τέθηκαν τα θεμέλια για να μπορούμε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση της αναβάθμισης του επόμενους μήνες σχετικά με την αναζήτηση σε περιοδικά των ιδρυμάτων αξιοποιώντας το ERMS του ΣΕΑΒ .

- Ανέβηκαν διορθώσεις που είχαν παρατηρηθεί τους προηγούμενους μήνες από τους συναδέλφους και διόρθωσαν το σύστημα σε διάφορα σημεία.

- Επίσης ανέβηκαν οι υποδομές για να μπορούμε στην επόμενη φάση της αναβάθμισης να σας παρέχουμε περιβάλλον document delivery για τους χρήστες σας.

Αν παρατηρήσετε κάτι σχετικά με το σύστημα που έχει διαφύγει της προσοχής μας,
παρακαλώ στείλτε μας αίτημα υποστήριξης στο helpdesk.seab.gr